Vad är glamping?

Glamping, eller glamourös camping, är precis vad det låter som. Även om vissa ser charmen i det så är inte camping för alla. Så enkelt är det. När man glampar, finns inga tält att ställa upp, inga sovsäckar att kånka runt på, ingen brasa att hitta ved till eller annat som kräver någon ansträngning över huvud taget. Det är helt enkelt ett sätt att njuta av friluftsliv, utan att ge avkall på några som helst bekvämligheter. Man får allt det goda som vanlig camping för med sig, men med en extra guldkant helt enkelt.

En växande industri

glamping låter dig campa i lyx, och den trenden har inte hotellkedjorna och andra företag inte varit sena med att haka på. Det har under de senaste åren vuxit fram en hel industri som fokuserar på glamping-fenomenet med olika typer av boenden man kan boka, med eller utan olika tillägg. Glamping-sajterna ger dig möjligheten att resa till mer udda och svårtillgängliga destinationer, utan att lämna bakom dig den moderna lyxen och livsstilen du är van vid. Du får en oförglömlig upplevelse, som håller en fyr- eller femstjärning standard hela vägen oavsett om du bor i ett tält i öknen eller en igloo i en snötackt skog.

Ingen ny företeelse

Fast själva ordet glamping inte dök upp förrän runt 2005, har företeelsen med glamping funnits sedan 1500-talet då kung James den femte slog upp tält i de skotska högländerna som han lät fyllas med de bästa möblerna och bekvämligheterna från slottet. Även på 20-talet var glamping på modet när förmögna britter åkte på safariresor och tog med sig allt från badkar till champagne. Konceptet har inte ändrats mycket sedan dess, tanken är precis denna! Att uppleva friluftsliv samtidigt som man omges med alla tänkbara bekvämligheter. Man ska helt enkelt kunna kombinera sin äventyrslust med en harmonisk och fridfull hemmaliknande atmosfär.