Tält, husvagn eller husbil

Ska man välja tält, husvagn eller husbil om man ska ut och resa? Det finns för- och nackdelar med de olika alternativen och här kommer vi titta närmare på dessa. Tält är mysigt och enkelt så länge vädret är bra. Husvagn är relativt billigt men kan upplevas som omständligt av vissa. Husbil är praktiskt men kostar en hel del. Dessutom kräver husbilen regelbunden service och ofta en hel del reparationer. Vilket man väljer beror ofta på vilka typer av resor man tänker göra och vilken typ av semestrande som man har tänkt sig.

Fördelar och nackdelar med husbil

Att resa jorden runt i husbil är säkert en dröm för många. Men det gäller för det första att ha råd med att köpa in en husbil. Man får räkna med att behöva lägga ut åtminstone 150 000 kr för att få en hyfsat bra husbil. Sedan tillkommer kostnader för bensin, slitage, reparationer och service. Sammantaget kan det bli en ganska dyr historia. Samtidigt är det väldigt praktiskt med husbil. Särskilt om man har tänkt att resa långt och göra många korta stopp. Då är det väldigt praktiskt att allt redan är klart för matlagning eller vila när man stannar till.

Fördelar och nackdelar med husvagn och tält

Husvagn är betydligt billigare både när det gäller inköp och drift än vad husbil är. Men då tillkommer det en del jobb när man stannar till. Stödbenen ska vevas ner och bilen kan behöva kopplas loss. Husvagn är bra om man inte ska köra allt för långt och gärna gör långa stopp. När det gäller tält är det självklart det billigaste av de tre alternativen. Samtidigt gäller det att inte vara rädd för att det ska bli obekvämt om man väljer att semestra med tält. Börjar det regna och blåsa kan det vara ganska bökigt att sätta upp ett tält.