Lyxig campingsemester?

Att campa har länge varit favoritsättet för svenska familjer att tillbringa sommaren, och det klassiska sättet att campa har varit (och är fortfarande) i en husvagn. Husvagnen konkurrerade snabbt ut tältet när den började massproduceras, och nu verkar det som att husvagnen har fått konkurrens av en annan spelare på planen, nämligen husbilen. Trenden bland det svenska folket tyder nämligen på att vi blir allt mer bekväma av oss, och kräver mer av vårt campingboende. På semestern på campingplatsen vill vi ha tillgång till alla bekvämligheter som vi har hemma, och då duger inte längre en husvagn. Vissa har till och med fler tekniskt avancerade prylar i sin husbil än de har hemma, till exempel automatisk parabol, inbyggda nätverk, antenner som ger stabil tv-bild även när man kör och ett toppsäkert larmsystem. Vi packar inte längre bara med oss solstolar och badkläder på semestern, utan allt vi använder för underhållning hemma, som tv-spel, filmer, musik, datorer och sexleksaker. Om du behöver köpa till exempel en ny dildo inför campingsemestern kan du göra det på Vuxen.se.ISUZU_ELF_6th_Gen,_Standard-Cab-type_Recreational_Vehicle

Carola Eklundh, som är chefredaktör på tidningen Husbil & Husvagn, tror att önskan för mer lyx på sin campingsemester inte bara beror på egen bekvämlighet, utan också för att vi tycker om att kunna visa upp för andra hur bra vi har det. Att imponera på grannarna på campingen menar hon alltså också är en faktor bakom den nya trenden.

En familj som har hakat på den trenden är familjen Högberg, som år 2010 åkte ner till Tyskland för att förverkliga deras dröm om att äga en husbil. De köpte en ny husbil av modellen Hymer Camp, en husbil som är lyxig som den är. Men familjen bestämde sig dessutom för att skräddarsy sin husbil med några personliga materialval, som körsbärsträ, alcantaraklädsel till sittplatserna och en öppen planslösning inne i husbilen. Familjen menar att en husbil känns lyxigare än en husvagn, och att de inte ville vara beroende av campingplatser utan ha alla faciliteter inne i husbilen, som toalett och dusch.  Pappan i familjen, Jan Högberg, ser också fördelar med att det är smidigare att slå läger och packa ihop allt när man ska åka iväg. Om fler tänker på samma sätt kanske husbilen snart kommer att vara vanligare än husvagnar på de svenska campingplatserna.

Taggar: