Campa i Smögen

Smögen är ett populärt sommarresemål för familjer. Här kan man fiska, sola, bada och besöka de små butikerna och restaurangerna längs med bryggan. För många är det bästa sättet att semestra i en husvagn eller husbil, och då är det viktigt att man hittar till en bra camping för att semestern ska bli trivsam och minnesvärd. Nedan följer några tips på campingplatser nära Smögen som kan göra semestern lyckad.

Vill man bo på promenadavstånd från Smögenbryggan med allt den har att erbjuda i nöjesväg kan man campa på Smögen Camping & Semesterby. Campingen kan förutom sitt läge skryta med att de flesta bekvämligheter finns, som toaletter, skötbord, kök med diskplats, mikro och tvättstuga med både tvättmaskiner och torktumlare. Även duschar finns, men de får man betala en femkrona per gång för att använda. Campingen är säker för barn och det finns en lekplats på området, så den passar barnfamiljer. Om bevarandet av miljön är ens hjärtefråga kanske man dock ska söka sig till en annan camping, eftersom man inte återvinner sopor alls, utan slänger allt i samma container.

Om man kan tänka sig att offra närhet till bad för att få perfekt service, roliga aktiviteter för barnen och lugna omgivningar, är Johannesvik Camping & Stugby rätt campingplats. Här kan man bo på en äng avskild från vägljud och andra störande moment, och således campa i lugn och ro. Det är en perfekt camping för familjer, eftersom ängen ligger intill en fotbollsplan där barn kan leka under uppsikt av föräldrarna från husvagnen. Det anordnas också en rad aktiviteter för både barn och vuxna, till exempel ponnyridning, hoppborg, krabbfiske, helikopterflygning, minigolf och klippgolf. Det finns även en bra restaurang på området.Campa i Smögen 1

Vill man hellre bo på en mindre camping med mer familjär stämning rekommenderas Sotenäs Camping och Stugor. Här har man nära till klippbad och utsikt över havet, vilket gör att många timmar kan tillbringas i solen medan man iakttar den passerande båttrafiken.

Om man föredrar att bo på hotell, men ändå vill besöka denna pärla på Västkusten, finns det också många hotell i närheten. Om du vill få hjälp med att hitta bra och billiga hotell i Smögen kan du gå in på Hotellsmögen.se.