Bästa campingplatserna för fiske

Att campa kan visserligen vara en aktivitet i sig, men många campar också för att få ägna sig åt till exempel jakt, vandring eller fiske. För den sistnämnda aktiviteten finns många campingplatser i Sverige som lämpar sig särskilt väl.

Arton kilometer utanför Ljungby i Småland ligger sjön Bolmen, med en intilliggande campingplats. Det är en liten camping, vilket gör sig väl eftersom den ligger på en mycket naturskön plats intill vattnet. Campingtomternas gräs har integrerats med naturen runt omkring, som består av en liten björkdunge vid sjöns strand. Bolmen är Smålands största sjö, och har mer än 300 öar, vilket gör den idealisk för fiske. Även om det finns en vandringsled i närheten, och kanotuthyrning vid sjön, är de allra flesta på campingen där för fiskets skull. Gädda och gös är vanliga fiskar, som du har stor chans att fånga efter en fisketur på Bolmens vatten.

För den som föredrar laxfiske rekommenderas Mörrumsån i västra Blekinge. Ån rinner genom byn med samma namn, Mörrum, och en stor del av näringen i byn kommer från de campinggäster som varje vår och sommar besöker byn för att fiska. I slutet av mars varje år är det laxfiskepremiär, och i och med det börjar turistsäsongen i Mörrum. Mörrumsåns strömmande vatten lämpar sig särskilt väl för flugfiske, vilket beror på de naturliga pooler som bildas i ån tack vare att strömhastigheten är precis rätt. En flugfiskare kommer åt dessa pooler med sitt spö från båda sidorna av ån. Det är ett vattendrag med fiske i världsklass, då Mörrumsån haft flera världsrekordsfångster av havsöring, och topp tre-fångster av Östersjölax. Mörrum med omnejd är med andra ord ett utmärkt ställe för den fiskeintresserade att slå sig ned för att campa.Bästa campingplatserna för fiske 1

Ett populärt fiskehål, som kan bli trångt varma sommardagar, är Smögen i Bohuslän. Den tillhörande campingplatsen ligger på lite avstånd från livet och vimlet nere vid hamnen, vilket kan vara behagligt, men vill man fiska får man räkna med lite trängsel. Campingen är dock populär av en anledning – Smögen är en av västkustens pärlor, och här får man uppleva allt som man kan förvänta sig av den västkustska skärgården: klippor, båtar, vita hus och saltvatten.

Innan man ger sig iväg på en campingutflykt för att fiska måste man dock se till att man har all nödvändig utrustning. Du hittar allt du behöver för fiske här.

Taggar: